OR Ouderraad

Wat is en doet de Ouderraad?

Wij zijn een groep enthousiaste ouders van leerlingen van CBS De Regenboog. Wij ondersteunen het team van leerkrachten bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten gedurende het schooljaar zoals:

* de excursies en uitjes;
* het Sinterklaasfeest;
* de Kerstviering en het maken van kerststukjes;
* het Paasontbijt;
* de discoavond;
* de Koningsspelen;
* de avond4daagse;
* de afscheidsavond van groep 8;
* festiviteiten op de laatste schooldag.

We vergaderen ongeveer 6 keer per jaar. Voor iedere activiteit is er vanuit de Ouderraad een aanspreekpunt die samenwerkt met het aanspreekpunt vanuit het leerkrachtenteam en met eventuele hulpouders. Hulpouders worden ingeschakeld om mee te helpen met activiteiten. Vanuit de Ouderraad zijn we aanwezig bij de bovenstaande activiteiten en ter voorbereiding doen we de boodschappen of zetten we spullen klaar.

Wie zitten er in de Ouderraad?
De leden van de Ouderraad zijn;
Marijke van Beek (Keano-6A en Levy-3A), voorzitter
Linda Bruggeman (Fleur-7A en Rens-5A), contactpersoon directie
Sandra Schram (Julie-6A en Ruben-4A), penningmeester
Edith Schut (Martin-7A en Leon-5A), secretaris
Nienke Blokker (Mats-7A)
Annika Heerekop (Kevin 5B)
Leida Heeremans (Zoë-6A)
Nienke van Rooijen (Joni-7B, Sven-5B, Vigho-paars)
Abbey Bruijn (Fynn-8A, Jory-6A en Kyan-groen)
Daphne Visser (Wessel-6A),
Korliene van Vliet (Bart-8B)

De vrijwillige ouderbijdrage
Om alle activiteiten mogelijk te maken, is geld nodig. Dit geld komt van de ouders in de vorm van een vrijwillige bijdrage en een bijdrage voor de excursies en/of schoolreis. Deze ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld. Alle ouders ontvangen een e-mail van de penningmeester met de hoogte van de bijdrage en de wijze van betaling.

Wij zoeken versterking

Elk kind op de Regenboog geniet van de activiteiten rondom feestdagen, sportdagen en andere hoogtepunten in het schooljaar. Dat komt niet zomaar tot stand, daar hebben we hulp van ouders bij nodig. De ouderraad zoekt versterking om al deze activiteiten te kunnen organiseren. Dus ben jij graag betrokken bij schoolactiviteiten van jouw kind(eren)? En vind je het leuk om hier een rol in te spelen, dan zijn wij op zoek naar jou.

We zoeken nog ouderraadsleden die ons team komen versterken. Vooral de kleutergroepen en groep 4b en 6B zijn nog niet goed vertegenwoordigd, dus op die ouders doen wij graag een extra appél. We nodigen je uit voor de eerstvolgende vergadering, zodat je kunt bekijken of het wat voor je is.

Wij zijn ook dit jaar weer op zoek naar hulpouders. Wil je dit schooljaar graag (eens) meehelpen bij activiteiten, maar kun je niet altijd of wil je je niet voor het gehele jaar vastleggen? Dan is hulpouder precies wat voor jou! Geef je op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 – 46 72 32 02, zodat we je kunnen toevoegen in de hulpouder groepsapp. Via deze groepsapp doen we oproepen voor hulp en kun je per keer aangeven of je kunt helpen.

Heb je suggesties, tips of vragen?
Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken via de e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt ons persoonlijk aanspreken.